Tekstbureau Met Anne Headerbanner 01

secuur, betrokken, vakkundig, persoonlijk

Een kleine kennismaking met Anne

Ik ben Anne de Romph, tekstschrijver en vertaler uit Hoofddorp. Mijn klanten bevinden zich door heel Nederland, van Groningen tot Oud-Beijerland en natuurlijk in de Haarlemmermeer.

Dankzij een brede schrijfachtergrond (journalistiek, marketing, technisch schrijven, SEO-schrijven, redigeren en vertalen) heb ik ervaring met veel verschillende soorten teksten. Hierdoor heb ik al veel opdrachten tot volle tevredenheid van mijn opdrachtgevers mogen uitvoeren. Ik ben gewend om snel te begrijpen wat een opdrachtgever met zijn tekst wil bereiken en kan daarbij vaak goed adviseren.

Met je tekstschrijver of copywriter moet het klikken, daarvan ben ik mij bewust. Je moet geen omhaal van woorden nodig hebben om uit te leggen wat de bedoeling van je tekst is. Je tekstschrijver moet jou waar nodig de juiste vragen stellen en met je meedenken. Samen kom je dan tot een pakkende en doeltreffende tekst.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Bel me dan of stuur me een e-mail. Ik spreek je graag!

Creatief, perfectionistisch en betrouwbaar. Anne levert teksten die makkelijk lezen en die inhoudelijk helemaal kloppen. Een zeer prettige samenwerking!
Lennard Vaatstra, eigenaar Aqua8 Music & Ikwileenukelele.nl

Opleiding

In 1995 rondde ik de HBO-opleiding Journalistiek af. Door de jaren heen volgde ik op schrijfgebied diverse trainingen, zoals ‘Succesvolle mailings maken’, ‘Eindredactie tijdschrift, allround’, ‘Schrijven voor het web’, een cursus ‘HTML & CSS’ en in 2016 nog de SEO-training voor tekstschrijvers van SEOguru.

Ervaring

Als productmanager bij toenmalig uitgeverij VNU leerde ik veel op het gebied van marketing en commercieel schrijven. Daarna werkte ik ruim twaalf jaar als technisch schrijver, tekstschrijver (Nederlands en Engels) en vertaler (Engels naar Nederlands) bij een grote internationale softwareontwikkelaar. En daarnaast schrijf, redigeer en vertaal ik al jaren op freelancebasis teksten voor diverse eigen opdrachtgevers, nu dus met mijn eigen Tekstbureau Met Anne.

Leuk om te weten

Ava & Charmayne

Ruim tien jaar geleden was ik actief als singer-songwriter. Als Anne Brown en later als Ava schreef ik liedjes en vooral teksten en nam ik twee cd’s op.

De eerste cd, All I've Got, is gemaakt in 2009 en nog steeds verkrijgbaar via Bol.com. Bekijk ook de videoclip van de single For You, opgenomen in het mooie Hoofddorp.

De tweede cd, Dedicated, maakte ik in 2012 samen met gitarist Charmayne Sijm als het duo Ava & Charmayne. Als waar collector's item is deze cd niet meer verkrijgbaar.

Daarnaast is het liedje De Kleuren Van Jouw Regenboog van Tara Hetharia, waarvoor ik de tekst schreef en Baz Odink de muziek, in 2012 gebruikt in de jeugdfilm Mijn Vader Is Een Detective.

Groen ondernemen

Tekstbureau Met Anne vindt het belangrijk om actief bij te dragen aan de zorg voor onze planeet. Ik reis zoveel mogelijk met de fiets en het openbaar vervoer en mijn computer voed ik met groene stroom, onder andere opgewekt door eigen zonnepanelen. Mijn website wordt volledig CO₂-neutraal gehost door ZPsites (onderdeel van Creagraphy), dat om die reden is aangesloten bij The Green Web Foundation.

Green Web Foundation

Deze website wordt 'groen' gehost. Gecontroleerd door thegreenwebfoundation.org.