Tekstbureau Met Anne Headerbanner 09

secuur, betrokken, vakkundig, persoonlijk

Een goede vertaler is een schrijver

Goede vertalers doen natuurlijk meer dan letterlijk woorden vertalen. Een goede vertaler brengt vooral een boodschap en liefst ook het gevoel achter die boodschap feilloos over.

Een goede vertaler is dan ook bovenal een schrijver. Een schrijver die zorgt dat de tekst in de doeltaal lekker loopt, prettig leest en perfect is afgestemd op de doelgroep. Als tekstschrijver met veel vertaalervaring vertaal ik jouw Engelstalige boodschap vlot naar een vloeiende Nederlandstalige tekst.

Heb jij een vertaalopdracht en wil je weten of ik je kan helpen? Stuur me gerust een e-mail, dan overleggen we samen.

Wervende en zakelijke teksten

Ik heb ervaring met het vertalen van diverse commerciële en zakelijke teksten van Engels naar Nederlands:

  • Marketing- en promotiemateriaal zoals brochures, folders, beursmateriaal, direct mailings, e-mailings en whitepapers
  • Informatieve en wervende webteksten
  • Nieuwsbrieven en persberichten
  • Zakelijke correspondentie en offertes
  • Vakbladartikelen
Anne werkt snel en zeer doelmatig. Ze begrijpt precies welke boodschap of gevoel een tekst moet overbrengen en weet dit in weinig woorden te vatten. Wij zijn zeer tevreden met haar Nederlandse en Engelse teksten.
Lennard Vaatstra, eigenaar Aqua8 Productions

Software- en ICT-gerelateerde teksten

Het vertalen van schermteksten is een vak apart. Zo moet de terminologie het gebruiksgemak vergroten, eenduidig zijn en bijdragen aan intuïtief gebruik van de software. Als technisch schrijver heb ik verschillende softwarepakketten volledig vertaald, waaronder:

  • Uitgebreide ERP-systemen (met modules voor orderverwerking, inkoop en verkoop, crediteuren- en debiteurenbeheer, magazijn- en voorraadbeheer, productiebeheer)
  • E-commercesoftware / ordermanagementsystemen / webshops (gebruikerskant en beheerderskant)
  • Compleet callcentersysteem (met modules voor rapportage, IP-telefonie-infrastructuur en -contactcentrum, opnemen en volgen van telefoongesprekken, telefoonafhandeling op grote schaal, serviceportaal met nummerroutering, voicemail, automatische beantwoording en spraakcomputer)

Als ervaren schrijver van softwarehandleidingen, release notes en helpteksten ben ik ook in deze materie helemaal thuis. Dit merk je direct aan de kwaliteit van je vertalingen!